Lipnomeer

Lipnomeer

Het Lipnomeer ligt diep in het Boheemse Woud in Tsjechië. Doordat het Lipnomeer in een strook langs de Oostenrijkse grens ligt, die jarenlang niet bebouwd mocht worden, is hier nog echt sprake van ongerepte en uitgestrekte natuur. Het meer ligt midden in de natuur op ca. 800 meter hoogte en er heerst een landklimaat. Het is dan ook de ideale omgeving voor zowel de zomervakantie als voor de wintersportvakantie. Men heeft in deze regio een infrastructuur ontwikkeld waar de rest van Tsjechië jaloers op is. Met leuke winkeltjes, restaurantjes, een jachthaven, een tropisch zwemparadijs, skipistes en nog véél meer! Ook liggen het Lipnomeer in de nabijheid van een groot aantal bezienswaardigheden, zoals historische stadjes en steden, zowel in Tsjechië als in het dichtbijgelegen Oostenrijk of Duitsland.

Vakantiebestemming Lipnomeer

De afgelopen decennia is het Lipnomeer uitgegroeid tot één van de populairste toeristische gebieden in Tsjechië. Dankzij de geweldige natuur, de vele mogelijkheden wat betreft activiteiten en de relatief korte reisafstand maken van het Lipnomeer een geliefde plek onder Nederlandse toeristen. Het Lipnomeer is niet alleen een uitstekende vakantiebestemming op zichzelf, het gebied is ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes binnen Tsjechië en naar delen van Oostenrijk.

Zomer- en winterseizoen Lipnomeer

Het Lipnomeer kent twee seizoenen. Ten eerste is er het zomerseizoen. Dit seizoen duurt van april tot en met oktober. Het echte hoogseizoen bestaat uit de maanden juli en augustus. Het winterseizoen loopt van november tot en met maart. Binnen deze periode valt ook het wintersportseizoen. Dit is eigenlijk de enige periode in het winterseizoen dat het druk is aan het Lipnomeer. Het wintersportseizoen begint vlak voor kerst en duurt in de regel tot het begin van maart. Indien het weer het af laat weten zijn er sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat er toch aan wintersport gedaan kan worden.

Goedkope vakantie

Tsjechië staat over het algemeen nog steeds bekend als een goedkope vakantiebestemming. Wie regelmatig naar Tsjechië reist die zal beamen dat de kosten voor accommodaties, sporten, boodschappen en in de horeca ronduit gunstig te noemen zijn als je het vergelijkt met Nederland, wintersportbestemmingen in de Alpen of vakantielanden zoals Duitsland, Oostenrijk of Frankrijk. Ook aan het Lipnomeer gelden aantrekkelijke prijzen. Door het toeristische karakter van het gebied liggen de prijzen hier wel hoger dan gemiddeld in Tsjechië. De angst dat de lagere prijs ten koste gaat van de kwaliteit is in het geval van het Lipnomeer totaal ongegrond. Hier is er sprake van een uitstekende prijs-/kwaliteit-verhouding waarbij je eerlijke prijzen betaalt in plaats van dat je als toerist totaal uitgeknepen wordt. Als we het vergelijken met andere vakantiebestemmingen dan krijg je aan het Lipnomeer veel waar voor je geld. Uit eten is een feest, zowel aan tafel als tijdens het ontvangen van de rekening. Vakantiewoningen en appartementen zijn betaalbaar en als je wat meer betaalt dan staat er vaak aanzienlijk veel ruimte en/of luxe tegenover.