Hotels

Een goed hotel in Praag, hét begin van je stedentrip

Overnachten in Praag is een ervaring op zichzelf, maar hoe vind je een goed hotel in Praag? Dat is afhankelijk van je budget en je eisen. Je kunt via onze website al een hotel boeken in het laagseizoen vanaf € 19,- per persoon per nacht. Het is verstandig om een hotel uit te kiezen dat bij je past. Wil je graag rust en regelmaat of heb je kinderen bij je? Dan kan het verstandig zijn om een hotel te kiezen wat iets verder van het directe centrum afligt. Niet alleen zijn die hotels voordeliger, je ontsnapt ook aan de drukte die het centrum met zich meebrengt. Een hotel in Praag hoeft niet duur te zijn, als de kamer maar schoon is en de bedden lekker liggen. Het belangrijkste is immers dat je goed uitgeslapen aan een nieuwe dag kunt beginnen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 14

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 14

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het beste hotel in Praag vinden

Wat het beste hotel in Praag is, is geheel afhankelijk van je eigen wensen en vereisten. Wil je een hotel met een zwembad? Of wil je een hotel met een goed bed en maakt het verder niet zoveel uit? Het aanbod aan hotels in Praag is groot en het kan nog lastig zijn om een hotel te vinden dat bij jou en jouw idee van een bezoek aan Praag past. Op onze website kan je eenvoudig zoeken naar een hotel dat bij jou past. We hebben een ruim aanbod tussen de € 19,- en € 99,- per persoon per nacht. Daarnaast is het ook mogelijk om via ons een hostel of appartement te boeken.

Waarom is een bezoek aan Praag iets voor op je reizenlijst?

Praag is in de Tweede Wereldoorlog nagenoeg onaangetast gebleven, met dank aan het IJzeren Gordijn. Omdat er geen reorganisatie nodig geweest is na vernietigingen, is deze stad ontsnapt aan het concept ondoordachte stedenbouw én zijn alle bezienswaardigheden bewaard gebleven. Praag is een stad die je ver mee kan nemen terug de tijd in. Een groot deel van het oude centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, de prachtige gotische kerken zijn een van de redenen dat dit is gebeurd. Naast dat je in Praag kunt genieten van de geschiedenis, kan je ook genieten van de modernere kant van Praag. Grote winkelcentra met bekende ketens maar ook de kleine designwinkeltjes. Met andere woorden: Praag is een moderne stad met tal van bezienswaardigheden. Wil je een weekend enkel winkelen en genieten van het uitgaansleven, dan is dat mogelijk. Wil je excursies naar bezienswaardigheden kan dat ook – en beide zijn ook uitstekend te combineren.

Welk eten en drinken is niet te versmaden in Praag

Wie een hotel in Praag geboekt heeft, krijgt automatisch te zien wat het hotel aan opties aanbiedt om te eten. In sommige gevallen zal dit enkel een ontbijt zijn in andere gevallen heeft het hotel een uitgebreide keuken. Soms dienen ze streekgerechten op, maar in de meeste gevallen vind je bij je hotel in Praag de internationale keuken op de kaart. Voor streekgerechten moet je het buiten hotel kijken. De Tsjechische keuken is geïnspireerd op keukens van omringende landen. Dat houdt in dat er veel vlees op de kaart te vinden is aangevuld met aardappelen en knoedels en vaak slechts kleine porties groenten. Wie in het wildseizoen in Praag is, die kan ook genieten van een groot scala aan wildgerechten. Uiteraard is het aangeraden om bij deze gerechten een groot glas pils te bestellen. Tsjechisch bier behoort volgens de kenners tot de besten van de wereld.

Een georganiseerde reis boeken, of op de bonnefooi

Praag is een stad bij uitstek geschikt om zonder enige vorm van plannen te gaan verkennen. Toch kan het zo zijn voordelen hebben om dingen in het voren te regelen. Een hotel in Praag in het voren boeken, is bijvoorbeeld wel een vereiste. Daarnaast kan je ook een heel aantal excursies of activiteiten in het voren boeken. Boek bijvoorbeeld de Hop on Hop off bus of een wijnproeverij. Voordelen van activiteiten in het voren boeken zijn dat je in het voren de prijzen al weet, en ook al weet wanneer je zoiets kunt gaan doen. Je krijgt dus niet aan de deur te horen dat er geen plek is, omdat alles volgeboekt is. Zo kun je de rest van je stedentrip of vakantie gewoon genieten van de andere dingen die Praag te bieden heeft.

Ontdek de beste bezienswaardigheden in Praag

Een goede manier om Praag te verkennen, is via de Hop on Hop off bus. Je stapt op de bus en kunt bij een heel groot aantal locaties uitstappen om te genieten van het moois dat Praag je te bieden heeft. De Hop on Hop off bus kan ook een goede inspiratie zijn voor een uitstapje voor een volgende dag. Want hoe leuk een kort bezoek aan bijvoorbeeld de Praagse Burcht ook is, in deze burcht kan je al een hele dag kwijt zijn – iets wat je ook zeker moet doen als dat je interessant lijkt. Vind je de burcht niet zo interessant, dan brengt de bus je ook bij de Petrin-toren die je een geweldig uitzicht over de stad aanbiedt, of geniet van een goed glas bier in het Strahov-klooster. Met andere woorden: de bus is een geweldige manier om je door de stad te laten vervoeren en om te bedenken waar je allemaal heen wilt. Vanaf je hotel in Praag kan je eenvoudig bij een van de stopplaatsen van de bus komen, zodat je zonder problemen op kunt stappen.

Winkelen of toch een excursie dag?

Hoewel Praag van oudsher geen winkelstad is (met dank aan het communisme) is dat snel veranderd toen de vrijemarkteconomie het overnam. Praag is een steeds aantrekkelijker wordende winkelstad. Met grote winkelcentra met bekende winkelketens tot antiquairs die je tegen leuke prijzen hun waren aanbieden. Vergeet tijdens een dagje winkelen de Gouden Straatjes niet, de beste tijd is om hier tegen de schemer te komen. De straatjes en winkeltjes zijn dan verlicht zodat het geel van de huizen aandoet als echt goud.

Ben je klaar met winkelen, dan is een leuke excursie ook nog een optie. Op die manier kom je achter feiten die je wellicht zelf nooit had ontdekt. Een aantal leuke voorbeelden van excursies zijn:

Boek vandaag nog je hotel in Praag

Je kunt vandaag nog de eerste stap zetten naar een stedentrip in Praag. Boek via onze website eenvoudig je verblijf, excursies en nog veel meer. Voor meer informatie kan je ons bellen +31 (0)6 333 77 269 of eenvoudig een mailtje sturen naar info@tsjechiexperience.nl.