Groepsreizen

Een groepsreis Bratislava – aan te passen naar al je wensen!

Bratislava is een prachtige bestemming voor een schoolreis of een groepsreis. Het is mogelijk om in Bratislava een programma samen te stellen dat bij elke groep past. Of dat nu een groep is uit het middelbare onderwijs of een groep leerkrachten die samen een groepsreis Bratislava gaat maken. Bratislava is een stad met een rijke geschiedenis, die in de stad en directe omgeving goed terug te zien is. Tijdens groepsreizen Bratislava is er dan ook geen gebrek aan culturele uitstapjes.

Over Bratislava

Bratislava is in 1993 voor de derde keer tot hoofdstad van het land gekroond. Deze laatste keer tot de hoofdstad van Slowakije na het uiteenvallen van Tsjecho-Slowakije. De stad heeft onder vele namen bekend gestaan tot 1919, toen de stad omgedoopt werd tot Bratislava. Daarvoor heette de stad onder andere Prešporok (ook wel Persberg in het Nederlands). In 1900 was de stad nog tweetalig in het Duits en Hongaars, na 1920 werd het een stad met voornamelijk Tsjechisch en Slowaaks sprekende inwoners. Na 1945 werd dit voornamelijk Slowaaks. Hoewel de meerderheid van de bevolking op dit moment Slowaak is met ruim 90%, is het met de grens van Oostenrijk en Hongarije zo dichtbij niet verwonderlijk dat er nog altijd een heel deel van de bevolking uit niet Slowaken bestaat. Dat zorgt mede voor de gezelligheid van de stad. Want op de lokale markten kan je boeren met hun waren vinden vanuit de nabijgelegen landen.

Wat te doen tijdens een groepsreis in Bratislava?

Uiteraard zijn er de meest voor de hand liggende excursies om te boeken wanneer je in Bratislava bent. Want wat is een bezoek aan de stad zonder dat je de burcht bezichtigd hebt bijvoorbeeld? Ook de Blauwe Kerk en het concertgebouw moet je echt gezien hebben. Het is verder allemaal afhankelijk hoe lang je in Bratislava bent. Vaak ben je met een groepsreis gebonden aan een programma, maar je hebt ook vrije tijd tijdens je groepsreis Bratislava. Het is aan jou om dan te bepalen of je lekker door de stad gaat struinen op eigen gelegenheid, op een terrasje gaat zitten of op zoek gaan naar alle beelden die door de stad heen verstopt zijn.

Bratislava heeft voor elke leeftijdsgroep iets te bieden, je kunt een eigen programma samenstellen aan de hand van de leeftijden van de groepsleden. Want er zijn ook tal van mogelijkheden om ook een avondvullend programma te boeken. Het is mogelijk om groepsreizen Bratislava geheel op maat aan te passen. Heb je bepaalde dingen die je écht wilt doen met een groep mensen, dan is Bratislava een perfecte stad. Bezienswaardigheden om je dagprogramma te vullen en genoeg gelegenheden om in de avonduren heerlijk te ontspannen.