Groepsreizen

Een groepsreis naar Krakau? Natuurlijk!

Een groepsreis naar Krakau is wellicht niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een reis aan het boeken bent voor meerdere mensen. Groepsreizen naar Krakau zijn echter de laatste tijd steeds meer in trek. De reden daarvoor is logisch: steeds meer mensen weten dat er bijzonder veel te doen is in de culturele hoofdstad van Polen. Sterker nog, er is van alles te doen voor verschillende mensen met uiteenlopende interesses, waarmee een groepsreis naar Krakau een interessante optie is wanneer je het jezelf makkelijker wilt maken tijdens de planning.

Waarom kiezen voor groepsreizen naar Krakau?

Aangezien Krakau eerder een studentenstad is dan een toeristische trekpleister, zijn de prijzen hier relatief laag. Dat betekent dat het vinden van accommodaties voor een volledige groep tegen een lage prijs echt een goede optie is. Net als het eten in een van de vele restaurants hier, met de plaatselijke keuken of een inrichting die meer gericht is op West-Europa.

Lage prijzen voor verblijf, eten en drinken zijn een goede reden om groepsreizen naar Krakau te overwegen. Maar wanneer je met een complete groep reist, dan wil je vooral wat te doen hebben. Het is immers niet echt aantrekkelijk wanneer een groep van tien man of meer aan het navelstaren is. Gelukkig krijgt niemand daar de tijd voor tijdens een groepsreis in Krakau, want er is meer dan genoeg te doen hier.

Wat kun je zoal doen tijdens je groepsreis in Krakau?

Wanneer het gaat om de invulling van een groepsreis naar Krakau, dan is er meer dan genoeg te doen. Een aantal elementen komen standaard op de lijst met mogelijkheden terug:

  • De Grote Markt
  • De Wisla
  • Auschwitz
  • De zoutmijnen

Niet dat de lijst daarmee compleet is, maar het is wel een sterke basis om te gebruiken bij het plannen. De Grote Markt is het kloppende hart van Krakau. Hier is 24 uur per dag iets te doen en dat 7 dagen per week. Je kunt rekenen op tal van winkelmogelijkheden, uitgaanstentjes, maar je kunt hier ook prima een complete dag doorbrengen met het kijken naar mensen. Of de Raadhuistoren die scheef is komen te staan door de wind, waardoor het stiekem een beetje op de toren van Pisa is gaan lijken.

De Wisla is de rivier waar de ontstaansgeschiedenis van Krakau ligt. Is de interesse gewekt tijdens de groepsreis in Krakau? Dan is het zeker een aanrader om ook de stad door te wandelen, al dan niet met een gids. Ondanks de heftige geschiedenis van Polen, heeft Krakau de tand des tijds namelijk goed doorstaan. Dat resulteert in veel oude gebouwen die nog steeds overeind staan en die je hier kunt bezichtigen. Nog meer cultuur? Bezoek dan een van de musea. Informeer wel vooraf of het mogelijk is om met een groep te komen. Zo kan het museum ook een gids beschikbaar stellen wanneer je dat op prijs stelt.

Auschwitz en de zoutmijnen tijdens groepsreizen naar Krakau

Een uitstapje naar Auschwitz tijdens een groepsreis naar Krakau is zeker de moeite waard, maar het is niet geschikt voor mensen die een zwakke maag hebben. De geschiedenis kennen of midden in de plaats staan waar alles gebeurd is, het is een wereld van verschil. Hier bekijk je tijdens de groepsreis in Krakau een van de zwartste pagina’s uit de geschiedenis van Europa in de 20ste eeuw.

De zoutmijnen zijn een wat lichtere bestemming. Althans, bij wijze van spreken, want deze zoutmijnen liggen namelijk onder de grond en zijn een waar spektakel. Samen met een gids gaat de groep de lange gangen in, met 300 kilometer aan gangen ongeveer 300 meter onder de grond. Zout wordt hier niet meer gewonnen, het is inmiddels een sprookjesachtig tafereel waar mensen zich graag laten verbluffen door alle pracht en praal, mede dankzij de verlichting die hier veel doet voor het beeld.

De mijnen staan overigens op de lijst van UNESCO en er zijn verschillende routes. De toeristische route is de enige die langs alle belangrijke hoogtepunten gaat. De lucht in de zoutmijnen is overigens zo schoon dat hier verschillende kuurspa’s aanwezig zijn. Een leuk voordeeltje aan de groepsreis naar Krakau dus.

De mijnen heten de Wieliczka zoutmijnen en zijn wereldwijd bekend, maar lang niet iedereen is hier zelf geweest. Wanneer je een groepsreis naar Krakau boekt, raden we dit ten zeerste aan.

Is een groepsreis naar Krakau haalbaar?

Ben je van plan om met een grote familie, een personeelsuitje of een complete klas kinderen een reis naar Krakau te maken? Dan is het goed om te weten dat een groepsreis naar Krakau gemakkelijk te realiseren is. Er zijn veel accommodaties die ingericht zijn op het ontvangen van grote groepen of die simpelweg een groter aantal kamers beschikbaar kan stellen. Ook op het gebied van de horeca is er meer dan genoeg mogelijk om met grotere groepen te komen eten.

Overweeg je een groepsreis naar Krakau maar weet je niet goed hoe je dit precies aan moet pakken of wat de beste mogelijkheden zijn voor de groep waarmee jij de groepsreizen naar Krakau wilt bekijken? Neem dan eens contact met ons op. Wij zijn specialist op het gebied van uiteenlopende reizen naar Centraal-Europa, met tal van mogelijkheden die je normaal gesproken zelf niet zo snel vindt. We helpen je uiteraard graag verder om een succes te maken van jouw groepsreis naar Krakau, waar nog lang over gesproken wordt!