Groepsreizen

Boek een groepsreis Riga – laat je verrassen door de veelzijdigheid van deze stad

Riga is een van de verrassingen die de Baltische staten voor je in petto hebben. Deze hoofdstad van Letland biedt namelijk niet alleen een historisch centrum welke op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, maar ook tal van kronkelende straatjes, kerken die in de middeleeuwen gebouwd zijn, houten architectuur en gildehallen. Een groepsreis naar Riga is een geweldig idee: het oude gedeelte van de stad en het nieuwe gedeelte van de stad worden van elkaar gescheiden door parken en een kanaal. Dit kanaal was vroeger een slotgracht langs de stadsmuur. Hoewel Riga een rijke historie heeft, biedt het de mogelijkheden van elke moderne wereldstad. Gezellige restaurants en cafeetjes, winkelmogelijkheden, musea, theaters en groene parken.

Bij het boeken van een van de groepsreizen Riga, zal je je wellicht afvragen wat je allemaal gaat doen. Het boeken van een groepsreis Riga zal niet betekenen dat je geen tijd aan jezelf hebt om door de straatjes te slenteren. Maar er zijn uiteraard punten op de agenda die in het voren bepaald zijn. Daaronder kunnen de volgende vallen:

  • Wandel vanuit je hotel in de binnenstad naar de Dom, dit is de grootste middeleeuwse kerk in de Baltische staten. Hoewel de kerk op zichzelf natuurlijk prachtig is om te zien en te bezichtigen, staat deze vooral bekend om het orgel. Dit is het op drie na grootste orgel ter wereld, zeker iets om te bekijken.
  • Breng een bezoekje aan het Operagebouw, de neoclassicistische zuilengang is in samenhang met het barok interieur reden temeer om dit gebouw te vereren met een bezoekje. De tuinen rondom het gebouw bieden uitzicht op het Pilsetas-kanaal iets wat het sprookjesachtige uiterlijk van het gebouw enkel zal versterken.
  • Tijdens een bezoek aan Riga mag een bezoek aan het kasteel niet ontbreken. Het Riga Kasteel ligt prachtig aan het water en valt met zijn kleuren (wit, oranje en geel) op. De verschillende architectonische stijlen die gebruikt zijn in het kasteel zorgen er tevens voor dat dit gebouw alleen al aan de buitenzijde adembenemend is.

Er kan naar Riga verwezen worden als het Berlijn van de Baltische staten en het Parijs van het Oosten. Beide zijn eigenlijk een goede benaming. Het Berlijn concept slaat op de creatievere kant die Riga kan bieden misschien zelfs wel het hippie gevoel. Waar Parijs vooral een romantische inslag biedt. De vele gebouwen in sierlijke Art Nouveau stijl kunnen je echt het idee geven dat je in een wijk in Parijs rondloopt, maar een paar straten verderop biedt het creatieve concept weer meer van Berlijn. Kortom Riga is een wereldstad die van alle markten thuis is. Over markt gesproken, tijdens een groepsreis Riga kan een bezoek aan de markthallen echt niet ontbreken. Deze hallen zijn gevuld met werkelijk alles wat je maar kan bedenken. Hier kan je onder andere lokale augurken proberen of zuurkool – een ding is zeker, de markthallen staan garant voor een smaakproefje van Riga.

In Riga hoef je je niet te vervelen

Boek je een van de groepsreizen naar Riga, dan ben je zeker dat je een reis zal maken die je niet snel zal vergeten. Het oude centrum biedt tal van ervaringen maar ook daarbuiten biedt Riga voor elk wat wils. De betere winkelstraten liggen net buiten het oude centrum. Omdat de stad vrij west Europees is ingesteld, vind je in Riga tal van restaurants, terrasjes en leuke winkeltjes. Het uitgaansleven in de stad is subliem te noemen met vele nachtclubs en casino’s. In Riga verenigt oude cultuur zich met moderniteit.