Activiteiten

Wat te doen in Riga – bezienswaardigheden, activiteiten en tours

Riga is de hoofdstad van Letland en heeft een bijzonder rijke geschiedenis. Deze is uiteraard terug te zien in de stad en in de directe omgeving. Wie een bezoek gaat brengen aan Riga, hoeft zich niet af te vragen: wat te doen in Riga of wat te zien in Riga, maar zal eerder keuzes moeten maken wat je wel of juist niet wilt gaan zien, bezoeken of doen. Het oude centrum van Riga biedt een inkijkje in een deel van de rijke geschiedenis. Hier vind je op loopafstand van elkaar de mooiste gebouwen veelal in Jugendstil stijl, kerken, pleintjes en smalle straatjes die je aanmoedigen om te verdwalen. Een aanrader voor iedereen die Riga bezoekt. Maar welke bezienswaardigheden Riga en omgeving zijn nog meer aangeraden om te bezoeken?

Kemeri en Guaja National Park

Deze twee parken liggen beide op ongeveer een uur reizen met het openbaar vervoer vanaf de stad. Kemeri Nationaal Park is een bos- en moerasgebied met bronnen en modder die gezegend zijn met medicinale krachten. Gauja National Park is het oudste park van het land en ligt in de Gauja vallei. Hier kan je niet alleen genieten van allerhande vergezichten omdat dit park wat heuvelachtiger ligt, maar je kunt hier ook middeleeuwse kastelen en grotten bezoeken. Beide parken kunnen zowel in de zomer als in de winter bezocht worden.

Riga in de sneeuw

Als je je afvraagt wat te doen in Riga in de winter? Wel, Riga is een stad die misschien nog wel mooier is in de winter. Het wit van de sneeuw biedt magische uitzichten op de gekleurde huizen. Daarbij zijn er in de maand december en begin januari kerstmarkten op vrijwel elk pleintje in het oude centrum. Houd er wel rekening mee dat het in de winter erg koud kan zijn in Riga, passende kleding meenemen of aanschaffen wordt geadviseerd.

Activiteiten in Riga – wat is er te doen?

Riga activiteiten zijn er in overschot! Wil je echt iets anders doen? Beleef dan hoe het is om in een paar seconden van 0 naar 100 km/u te gaan in de Olympische bobslee! Of ga eens rijden met een quad, paintballen in het bos of schieten met een Kalashnikov. Zoek je activiteiten Riga die iets minder avontuurlijk zijn. Boek dan eenvoudig een begeleide kroegentocht of ga ambachtelijk Lets bier proeven tijdens een bierproeverij.

Musea in Riga

Weet je niet meer wat te doen Riga? Dan kan je ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan een van de vele musea die de stad rijk is. Breng een bezoekje aan het History museum, het Dannerstern huis of Museum of the history of Riga & navigation. Wil je liever een duik in de geschiedenis van Riga? Bezoek dan het Museum of barricades 1991, het Holocaust en ghetto museum of het Museum of occupation in Latvia.

Bezoek Kipsala

Breng een bezoek aan het eilandje Kipsala. Deze tocht begint met een wandeling langs de Daugava, een overtocht over de Vanšu-hangbrug richting het eiland Kipsala. Eenmaal op Kipsala, wandel je rustig langs gekleurde huizen en kan je een bezoek brengen aan een van de hippe eetgelegenheden. Kipsala biedt een oase van rust na de soms wat hectische binnenstad van Riga. Naast rust biedt het ook nog eens prachtige uitzichten op Riga stad!

Riga en wat te doen? Wel, dat gaat eigenlijk niet samen, er is in Riga zoveel te doen en te beleven dat je eerder tijd te kort zal komen om alles te zien en doen wat je zou willen doen. Het is daarom verstandig om in het voren na te gaan wat je echt heel graag wilt zien of doen. Wil je bijvoorbeeld gaan paintballen, dan zal je dit in het voren moeten boeken. Terwijl een bezoek aan Kipsala op elk willekeurig moment gebracht kan worden. Of je nu wilt rijden met een quad, wilt liggen aan het strand, cultuur wilt opsnuiven of het nachtleven wilt verkennen; Riga biedt het allemaal!