Praag

Praag

Praag wordt beschouwd als een van de mooiste, betoverende steden van Europa en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze prachtige hoofdstad van Tsjechië ligt aan de rivier de Moldau en is inmiddels vele bijnamen toebedacht, zoals de Stad met Honderd Torens. De meest gebruikte bijnaam is echter de Gouden Stad, waarmee vooral de schoonheid van Praag eer aangedaan wordt.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 102

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-8 van 102

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Betoverend Praag, hoofdstad van Tsjechië

De meest gebruikte bijnaam is echter de Gouden Stad, waarmee vooral de schoonheid van Praag eer aangedaan wordt. De stad telt meer dan een miljoen inwoners die van Praag een moderne multiculturele stad maken. Je merkt dat in de stad niet alleen Tsjechen wonen maar er sprake is van een breed palet aan verschillende culturen. De gemiddelde Prager bestaat dan ook niet, al decennia lang is er hier sprake van een mix van etniciteiten. Zo is er in Praag al eeuwenlang sprake van een grote joodse gemeenschap, die vooral terug te vinden is in de wijk Josefov. Praag is na de Fluwelen Revolutie één van de meest populaire steden in Europa geworden voor een stedentrip. Vanuit Europa maar ook van ver buiten de Europese grenzen komen jaarlijks miljoenen toeristen naar Praag. Inmiddels staat de stad hoog in de top tien van meest bezochte steden in Europa. Praag dankt haar populariteit vooral aan de statige bouwwerken uit vorig eeuwen, de bonte mix van architectuur en de toegankelijkheid van de stad. Het historische deel van de stad is dermate goed bewaard gebleven dat je er bouwwerken en stijlelementen uit allerlei eeuwen terugziet in het straatbeeld.


Praag, een overzichtelijke stad

Praag is redelijk compact en daardoor voor voetgangers prima te doen vanwege de vrij beperkte afstanden. De meeste bekende bezienswaardigheden, zoals de Burcht, de Karelsbrug en het Oude Stadsplein, bevinden zich in een viertal wijken binnen het centrum van Praag: Staré Město (Oude Stad), Nové Město (Nieuwe Stad), Hradčany (de Burchtwijk) en het daarnaast gelegen Malá Strana. Het openbaar vervoer in Praag is echter ook heel goed geregeld. Met de bus, metro of tram is vrijwel alles bereikbaar. Het openbaar vervoer is schoon, snel en sommige rijden 24/7. Wie echter een trip of excursie boekt via Tsjechiexperience zal ook kennis maken met minder bekende maar zeer bijzondere en interessante delen, activiteiten, bezienswaardigheden en musea van deze stad. Dit maakt een reis naar Praha, zoals de stad in het Tsjechisch heet, nog meer de moeite waard.

10 Redenen om Praag te bezoeken

Praag wordt beschouwd als een van de mooiste en romantische steden van Europa en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze Gouden Stad, een van de bijnamen van Praag, ligt aan de rivier de Moldau. Praag is groot, deze stad telt meer dan anderhalf miljoen inwoners en is zeer romantisch.

  • Praag is een 3D schoolvoorbeeld van architectuur. Romeinse kerken en ondergrondse, gotische kathedralen, barokke paleizen en tuinen, Art Nouveau gebouwen en unieke kubistische architectuur maken het een plek die geen parallel in de wereld heeft.
  • Muzikaal is Praag een geliefde plek voor klassiekers maar ook voor fans van rock en pop of alternatieve muziek.
  • Er wordt gezegd dat je in Praag het beste bier van de hele wereld kunt drinken.
  • Weinig steden hebben zo’n mooie rivier als de Moldau. Alleen in Praag gaan over de Moldau al zo’n dertig bruggen en loopbruggen en het water omringt tien eilanden.
  • Praag heeft vele beroemde cafés waar bezoekers o.a. naartoe gaan uit respect voor de traditie en beroemde persoonlijkheden die hier vroeger voor een goede koffie of lekker biertje kwamen.
  • Naast uitgaan in een van de talloze cafés, bars of disco’s is ook shoppen in Praag is een waar feest, je kan helemaal los gaan in een aantal moderne warenhuizen (Palladium , New Smíchov, Chodov, Arcade Pankrác enz.) of in de straat van Parijs, de duurste winkelstraat van Praag vol met exclusieve merken.
  • Historische tuinen en parken, ze zijn een van de schatten van Praag. Er zijn er hier   tweehonderd, waarvan de oudste is ontstaan in de Middeleeuwen. De stad is verrassend groen. Zeven prachtige tuinen zijn onderdeel van het burchtcomplex. Het Letna park herbergt in de zomer talrijke biertuinen vanwaar je een majesteitelijk uitzicht hebt op Praag en het Petrin park heeft een prachtige rozentuin, kabelbaan, spiegelpaleis en vanaf de toren heb je een adembenemend uitzicht over de gehele stad.
  • Praag heeft eeuwen van diverse culturele, sociale en economische ontwikkeling doorgemaakt, die uitzicht ook in indrukwekkende technische bezienswaardigheden.
  • Praag is een kindvriendelijke stad. Er valt veel te beleven, van een ritje met de historische tram, bezoek aan het spiegelpaleis, de Petrin-uitkijktoren, SeaWorld tot met de stoomboot van de binnenstad naar een van de mooiste dierentuinen van de wereld. Ook zullen kinderen zich zeker vermaken in het Speelgoed museum, in het Nationaal Technisch Museum of in een van de vele parken met speeltuin.
  • 365 dagen per jaar genieten van adembenemende uitzichten over Praag. Hoewel de Tsjechische metropool de bijnaam honderd torens heeft, is de stad in feite versierd met zo’n duizend toren en torentjes. Bewonderen van het oude hart van de stad kan vanuit de Oude stadhuistoren, de toren van de St. Vitus of een van de daken in de Oude Stad.