Golfen Tsjechie

Golf Tsjechië: het nieuwe Golfparadijs

Golf Tsjechië is misschien niet de eerste golfreis waar aan wordt gedacht. Er zijn alleen tal van redenen op te noemen waarom het interessant is. Tsjechië heeft de afgelopen jaren enorm geïnvesteerd in golfbanen om het land als golfparadijs op de kaart te zetten. Dit heeft de meest luxe en prachtige Golf Resorts opgeleverd. Inmiddels beschikt Tsjechië zelfs over 97 golfbanen, welke echt alles te bieden hebben voor de golfspelers. Daarnaast is Tsjechië niet eens zo ver verwijderd van Nederland. Tsjechië is uitstekend te bereiken zowel per auto als met het vliegtuig. Tsjechië is een prachtig land vol met historische gebouwen. Het land heeft ook nog eens een adembenemend mooi natuurlandschap. Dat laatste maakt het dan ook fantastisch om in de heuvelige omgeving van Tsjechië te golfen en daarnaast te genieten van alles wat het land ook maar te bieden heeft.

Golfbestemmingen voor het golfen in Tsjechië

De golfbestemmingen in Tsjechië vallen onder te verdelen in 5 verschilllende regio's. Drie regio's lichten wij nadrukkelijk uit. Centraal-Bohemen, West-Bohemen en Praag vormen de drie topregio's in Tsjechië met betrekking tot het golfen. We zullen per regio omschrijven wat er te zien valt tijdens een golftrip in Tsjechië.

Golfen in Praag

Praag staat uiteraard ook bekend als de hoofdstad van Tsjechië, maar beschikt naast de drukke Oude Stad ook over prachtige golfbanen. Een uitje naar Praag kan dan ook voor golfliefhebbers perfect gecombineerd worden met een heerlijk golfspel op een zonnige dag. Prague City Golf is één van deze golfbanen. Een golfbaan van bijna 6 kilometer lengte vol uitdagingen voor zowel amateur als ervaren golfer. De 'Himilaya' 18-holes baan van Prague City Golf is zeer populair onder golfreizigers van Tsjechië en dat is niet voor niets. Daarnaast heb je ook nog Golfresort Black Bridge op slechts 15 minuten rijden vanaf het centrum. Een uitstekend onderhouden 18-holes golfbaan in Praag. Op 's winters kunt u hier terecht voor een golfspel. De verlichte driving range en de golfacademy zijn ook in de winter geopend voor golfers.

Golf in West-Bohemen

Tijdens een golfreis naar Tsjechië mag een bezoek aan golf resorts in West-Bohemen niet ontbreken. Golfbanen als Golf Park Plzeň, Golf resort Karlovy Vary of het Cihelny Golf resort zijn zeer leuke en uitdagende golfbanen voor elke golfspeler. Golfresort Karlovy Vary is een golfbaan die ver terug rijkt in de historie van Tsjechië. De prachtige golfbaan omringt door serene rust is ontstaan in het jaar 1933. De golfbaan staat hoog op het lijstje van golfreizigers naar Tsjechië. Het resort heeft daarnaast tal van wellness faciliteiten om de golfspeler ook na het spel nog flink te kunnen verwennen. Naast het golfresort in Karlsbad, is er nog het Golf Park in Pilsen. De golfbaan in Plzen biedt veel variatie, met hole-11 als uitschieter. Hole nr. 11 bevindt zich namelijk op een eiland. Golfen in Tsjechië betekent vaak veel variatie, veel natuur en hellingen. 

Golf in Centraal-Bohemen

Golfen in Tsjechië kan perfect in Centraal-Bohemen. Prachtig golfen rondom kastelen Karlstejn en Konopiste. Een unieke golfervaring in Tsjechië. Daarnaast kunnen wij ook Panorama Golf Resort aanraden voor een onvergetelijk golfreis in Tsjechië. De masterclass 18-holes banen zijn uitgerust met bunkers, hellingen en wateren. 

Highlights golf Tsjechië

Ontdek met TsjechieXperience de mooiste highlights van Tsjechië tijdens een ontspannen golfdag met vrienden of connecties. Waan je door de mooiste natuurgebieden en sla een hole-in-one op één van de prachtige golfbanen in Tsjechië. Kijk tijdens het golfen op Golf Resort Karlstejn uit op het historisch kasteel Karlstejn of speel op het luxe Albatross Golf Resort, wat eveneens de bestemming is voor het bekende Europese golftoernooi ‘European Tour’.

Golfreizen boek je bij dé golf specialist van Tsjechië

Interesse in een verzorgde reis voor golf in Tsjechië? Bij TsjechieXperience kan je zelf aangeven welke opties je wilt toevoegen aan de reis. Wil je bijvoorbeeld met of zonder verschillende dagactiviteiten, wil je misschien een auto huren of graag dineren aan de golfbaan? Alles kan geregeld worden, dus neem vrijblijvend contact op met TsjechieXperience. We geven jou graag een aanbod op maat! Golfen in Tsjechië wordt een geweldige ervaring.