Activiteiten Slowakije

Activiteiten in Slowakije, wat is er te doen?

Ben je op zoek naar activiteiten in Slowakije, dan merk je al snel dat er aanzienlijk meer ingezet wordt op toerisme dan de meeste mensen denken. Echt een enorme toeristische trekpleister is het echter nog niet en dat betekent dat dit het moment is om te kijken naar de mogelijkheden. Wat is er te doen in Slowakije? Welke activiteiten in Slowakije zorgen ervoor dat je je geen enkel moment verveelt en waarom is er eigenlijk zo ontzettend veel cultuur te vinden hier?

Veel te doen in Slowakije vanwege de geschiedenis

Slowakije is niet echt een bekend gebied voor de meeste Nederlanders. Desalniettemin is er sprake van een enorm rijke geschiedenis, waarbinnen elite, overnames en bezettingen schering en inslag geweest zijn. Dit resulteert in een veelzijdig geheel. Zo kun je hier een flink aantal musea vinden, maar de levende geschiedenis is nog veel indrukwekkender. In de lijst met activiteiten in Slowakije staat altijd een bezoek aan een van de vele kastelen of de stad Bratislava, waar ook nog gebouwen te vinden zijn die honderden jaren oud zijn. Prachtig om foto’s te maken, maar nog veel leuker om met een gids een tour te doen als je wat wilt doen in Slowakije. Zo hoor je namelijk ook de verhalen die bij de kastelen en gebouwen horen, die het nog levendiger maken. Een aantal aanraders zijn het Kasteel van Devin, het Lubovna Kasteel en de Sint Egidius Basilica. Maar uiteraard is de lijst nog veel langer. Wil je een complete tour doen, neem dan eens contact met ons op zodat we aanbevelingen kunnen doen.

Wat is er nog meer te doen in Slowakije?

Uiteraard is Bratislava zelf ook een geweldige activiteit in Slowakije. Het is een stad met een rijke geschiedenis, maar tevens een plek waar de lokale keuken en kroegen een breed aanbod hebben tegen bijzonder lage prijzen. Goedkoop uitgebreid eten met heerlijke drankjes erbij is geen enkel probleem. Aangezien de accommodaties hier ook relatief goedkoop zijn, is het makkelijk om met een beperkt budget uitgebreid op vakantie te gaan – of te kiezen voor een leuke stedentrip. Zeker nu nog niet veel mensen de pracht van Slowakije ontdekt hebben.

Wat te doen in Slowakije? Meer dan genoeg!

Slowakije heeft een lange geschiedenis, maar richt zich tegenwoordig ook steeds meer op toeristen, waardoor er meer dan genoeg te doen is voor de meeste mensen. Ben je op zoek naar specifieke bezigheden of activiteiten in Slowakije? Kijk dan eens naar het aanbod op onze website. We hebben een leuk aanbod samengesteld zodat je direct een aantal mogelijkheden kunt bekijken. Uiteraard helpen we je ook graag bij het vinden van specifieke mogelijkheden. Daarvoor kun je altijd contact met ons opnemen, zodat we direct op zoek kunnen gaan voor je.