Activiteiten Bratislava

Bezoek bezienswaardigheden Bratislava en omgeving

Wie een bezoek gaat brengen aan Bratislava, die heeft aan enkele dagen in de stad ruim voldoende om deze relatief kleine stad te verkennen. Toch is er in en rondom Bratislava genoeg te doen, ook dingen waar de meeste mensen niet aan denken of aan toe komen. Want in de omgeving rondom Bratislava vind je natuurgebieden, grotten en een heel aantal schitterende kastelen die zeker het bezichtigen waard zijn. Feitelijk kan er gesteld worden dat ‘Bratislava en wat te doen’ – niet samengaan. Er is voor iedereen wat te doen in en rondom deze geweldige stad.

Malé Karpaty

Dit natuurgebied, ook wel bekend als de Kleine Karpaten, is sinds 1976 een beschermd natuurgebied. Een uitstekende mogelijkheid om aan het stadsleven te ontsnappen en te ontspannen en genieten van een wandeltocht, een fietstocht of een boottocht over de Donau.

Driny grot en kasteel Smolenice

In het gebied rond Bratislava zijn tal van grotten te vinden, waarvan alleen Driny Smolenice te bezoeken is. De ingang van deze grot was in de 19e eeuw al bekend en aan het einde van de oorlog kampeerden in 1866 Pruisische soldaten bij de ingang van de grot. Sinds 1968 is de grot opgenomen als nationaal natuurmonument. Wil je de grot graag bezoeken, maar ben je claustrofobisch, dan wordt dit afgeraden, want de meeste ruimtes zijn door regenwater uitgesleten en zijn dus vrij krap. Je kunt in de grot stalagmieten, stalactieten en stintermeren vinden maar ook tenminste twee soorten vleermuizen.

Kasteel Smolenice is een 14e eeuws kasteel dat de grenzen moest beschermen. Het kasteel lag op een bekende handelsroute van Praag richting Saksen. Het huidige kasteel is gebouwd op dezelfde locatie als het vroegere kasteel uit de 15e eeuw. Dit kasteel is vernietigd tijdens de Napoleontische oorlogen. In 1877 werden grote delen van het kasteel herbouwd. Na de Tweede Wereldoorlog werd de schade opgelopen in deze oorlog hersteld. Het gebouw is deze dagen een conferentiecentrum en geopend voor publiek in juli en augustus.

Wat te doen in Bratislava

Wie een bezoek brengt aan Bratislava zal ongetwijfeld gehoord hebben dat je zeker een bezoek moet brengen aan Bratislavský Hrad (de burcht van Bratislava) of Hlavné námestie (de grote markt). Hier kan je eigenlijk ook niet omheen tijdens een bezoek aan Bratislava. Maar wie op zoek is naar activiteiten Bratislava, die is misschien wel op zoek naar iets anders. Dan is een bezoek aan het Danubiana Meulensteen Kunstmuseum wellicht wel een goed idee. Om dit museum te kunnen bezichtigen moet je eerst naar Čunovo reizen. Dit ligt ongeveer 15 kilometer van Bratislava af. Je kunt hier met de auto naar toe gaan, maar ook met de boot of op de fiets. Je vindt hier hedendaagse kunst. Wie de naam wellicht wat Nederlands vindt aandoen, dat klopt; het museum is opgericht door de Nederlandse kunstenaar Gerard Meulensteen. Vergeet niet het dakterras te bezoeken!

Het nachtleven van Bratislava

Wat te doen Bratislava? Wanneer je overdag de stad en omgeving hebt verkend, is het daarna tijd voor de innerlijke mens. Je kunt in Bratislava genieten van een hapje en een drankje. Houd er echter wel rekening mee dat je lang zal moeten wachten op je eten wanneer het druk is. Dus maak er gewoon een heerlijke avond van, of boek in het voren een Slovak Dinner of een Goose Liver Dinner.

Wil je het echte nachtleven gaan verkennen? Tot de Bratislava activiteiten behoort zeker het clubleven. Want hoewel het centrum er niet echt als een uitgaanslocatie uitziet, verandert dit met het vallen van de avond. Je kunt hier naar verschillende kroegen om een gezellige avond te hebben, maar ook naar diverse clubs. Als je je afvraagt wat te doen Bratislava in de avonduren? Boek dan zeker een kroegentocht! Zo leer je alle leuke plekken van Bratislava kennen.