Spindleruv Mlyn

Wintersport in Spindleruv Mlyn

Wintersportplaats Spindleruv Mlyn (715–1310 m) is de bekendste wintersportgebied in het Reuzengebergte in Tsjechie. Spindleruv Mlyn is gelegen op ongeveer 140 km ten noordoosten van Praag. Spindleruv Mlyn heeft de afgelopen jaren erg veel geïnvesteerd om alle voorzieningen te moderniseren. Op deze wijze wordt ook de sneeuwzekerheid beter gegarandeerd omdat er met de allernieuwste sneeuw kanonnen wordt gewerkt. Spindleruv Mlyn is nog steeds de wintersportplaats voor een betaalbare wintersportvakantie.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Skigebied Spindleruv Mlyn in het Reuzengebergte Tsjechië

Spindleruv Mlyn, ook wel Spindl genoemd, ligt 140 km ten noorden van Praag aan de rivier de Elbe in het hart van het Reuzengebergte. De echte sportliefhebber kan in Spindleruv Mlyn zijn hart ophalen. In dit pittoreske plaatsje zijn veel sportieve activiteiten te ondernemen zoals tennissen, parachutespringen, (midget)golfen, hiking, ijsklimmen, squashen, vissen, paardrijden en zwemmen. Spindl is bovendien het grootste wintersportgebied van heel Tsjechië met perfect onderhouden pistes en moderne liften. Elk jaar kan er tussen november en april worden geskied.

De belangrijkste skigebieden in skiareaal Spindleruv Mlyn

Svaty Petr en Medvedin, bieden u vele pistes in verschillende moeilijkheidsgraden. Ze worden uitstekend ondersteund met kabelbanen en skiliften en zijn over de gehele lengte met kunstsneeuw bedekt. De verbinding tussen de centra wordt geregeld met een gratis skibus, en er is ook een autoparking. In de buurt van Svaty Petr en Medvedin zijn er nog enkele afzonderlijke skipistes die allemaal eigen skiliften hebben.

Spindl biedt ook uitstekende mogelijkheden voor wie graag aan langlaufen doet. De bergstations zijn meestal de start voor goed onderhouden routes bij Plan en andere hooggelegen parcours langs de toppen. Wie het rustiger aan wil doen kan de 8 kilometer lange route door het prachtige landschap van Labsky Dul nemen (Vallei van de Elbe).

Naast skiën en langlaufen kan in Spindleruv Mlyn ook het landschap worden verkend tijdens een romantische paardensleetocht. Een andere attractie is de bobsleebaan (7 km) die begint bij Spindlerova bouda (Spindler-chalet). De baan wordt in de zomer gebruikt om lessen te geven en is daarmee de enige in Tsjechie en één van de beste van Europa. Als modern wintersportoord biedt Spindleruv Mlyn faciliteiten voor snowboarders, maar ook andere sport- en ontspanningsmogelijkheden zoals sauna, tennis, een zwembad, een bowlingzaal en een fitnesscentrum.

In de winter biedt dit best uitgeruste skigebied van Tsjechië 25 km pistes, 3 snowboard park / halfpipe en 85 km langlaufloipes. Rondom Spindleruv Mlyn, door het hele Reuzengebergte, loopt maar liefst 350 km aan loipes.

Levendige Après ski in wintersport gebied Spindleruv Mlyn, Reuzengebergte

In Spindleruv Mlyn is levendige après-ski: ongeveer vijftig bars, restaurants en discotheken bieden een leuk programma en vereisen ook enige conditie! Špindleruv Mlýn doet niet onder voor de Oostenrijkse après-ski, doordat het met lage prijzen en een ongedwongen sfeer het internationale publiek vermaakt. Overdag begint het al in de typische skihutten, de zogenoemde gebouwen. Onder Svatý Petr zorgt de Audi-bar voor de juiste stemming en in de plaats zelf wordt in discotheken en bars als de “Silver Rock Music Bar” of de “Disco Dolska Felicity” verder gefeest! Wie liever een rustige avond heeft, kan naar een van de vele restaurants gaan en van de regionale specialiteiten als knödel of de aardappelpannenkoek genieten. Degenen die naast de piste sportief bezig willen zijn, kunnen naar het fitnesscentrum of de tennishal gaan of rodelen. U kunt bijvoorbeeld ontspannen tijdens een paardensleetocht door het betoverende winterlandschap.

Omgeven door een prachtig berglandschap is dit gebied geschikt voor diegene die van rust en natuur houden, maar ook voor sportievelingen. Liefhebbers van mondaine berghotels kunnen hier rekenen op een warm welkom. Gedurende het hele jaar kunt u profiteren van de vele sportieve mogelijkheden, adrenaline ervaringen of een rustige spa. In de avond kunt u ontspannen in een van de vele pubs en restaurants. Er zijn traditioneel georganiseerde sportevenementen van internationaal en mondiaal niveau.