Herlikovice - Vrchlabi

Skigebied Herlíkovice – Vrchlabí

Skigebied Herlíkovice – Vrchlabi is een kleine wintersportplaats in Tsjechië. Het skigebied is gelegen in het Reuzengebergte. Veel wintersporters rijden vaak alleen maar langs het gebied op weg naar het grotere en bekendere skigebied Spindleruv Mlyn. Desalniettemin beschikt Herlíkovice over twee leuke rode en zwarte pistes. Het gebied is voorname leuk voor een dagje skiën en dan met name voor de wat meer beginnende skiërs en snowboarders onder ons.

Feiten van skigebied Vrchlabí en Herlíkovice

Skigebied Herlíkovice – Vrchlabi beschikt in totaal over 12 km aan pistes. Daarvan is 7km blauw, 4km rood en 1 km zwarte piste. Er zijn in totaal 7 skiliften waarvan 2 stoeltjesliften en 5 sleepliften. Het skigebied ligt vrij laag op een hoogte van 569 meter tot 1019 meter. Hierdoor is het soms wel eens spannend qua sneeuw. Echter dekken de sneeuwkanonnen 11,2 km van de pistes, dus is het altijd sneeuwzeker.

Wintersport faciliteiten in skigebied Herlíkovice – Vrchlabí

Wat positief opvalt binnen het skigebied van Herlíkovice zijn de vele restaurants waar heel goed gegeten kan worden. Bij wijze van kan op iedere hoek wel een lekkere maaltijd worden verorberd. Er zijn wel après ski mogelijkheden, maar niet zoveel als dat je wellicht gewend bent in een groot skigebied. Verwacht dus niet teveel als het gaat om het nagenieten. Er zijn voor de extreme skiërs en snowboarders weinig mogelijkheden tot off-piste. Skigebied Herlíkovice – Vrchlabi is dan ook echt een gebied voor de beginners onder de wintersporters.

Als je kijkt naar accommodaties, kan je in dit gebied voor veel leuke vakantiehuisjes vinden. Ideaal als je lekker met je gezin op wintersport wilt. De kinderen kunnen hier lekker hun gang gaan en hebben alle vrijheid om te leren skiën.

Goedkope skipassen en ideaal skigebied voor beginners of gezinnen met kinderen

Het voordeel aan een klein skigebied als Herlíkovice is de prijs van de skipas. Deze zijn lager dan het geval is bij gebieden als Spindleruv Mlyn of Harrachov. Je krijgt daar uiteraard ook minder voor terug, maar dat hoeft geen probleem te vormen. Voor beginners en gezinnen met kinderen is dit de ideale wintersportplaats voor het leren skiën en/of snowboarden. Kinderen kunnen dan ook bijna niet verdwalen wat ze meer vrijheid geven om lekker alleen even de piste op te gaan.