Karlovy Vary (Karlsbad)

Karlovy Vary (Karlsbad) - Kuuroord Tsjechië

Kuuroord Karlsbad Tsjechië, oftewel Karlovy Vary, ligt 125 km. ten westen van Praag en is het grootste en meest bekende kuuroord in Tsjechië. Het is prachtig gelegen in de heuvels van noordwestelijk Bohemen. Koning Karel IV ontdekte de bronnen rond 1350 en liet destijds een jachtslot bouwen om er zelf heilzame baden te kunnen nemen. Sindsdien mocht de stad zich verheugen op de belangstelling van vele Boheemse koningen en de beaumonde van diverse landen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rust vinden in Karlovy Vary - Deze kunstenaars en artiesten gingen jou voor!

Ook bekende kunstenaars en artiesten kwamen hier voor hun rust. Onder andere Beethoven, Goethe, Chopin, Wagner en Schiller brachten een bezoek aan dit kuuroord. Over de stad zijn verschillende plaquettes te zien die herinneren aan deze beroemde gasten.

Prachtige cultuur en unieke monumenten in Karlovy Vary - Karlsbad

Tegenwoordig zijn in de stad nog de grote, monumentale bouwwerken te bekijken die gebouwd zijn in de tweede helft van de 19e eeuw. Enkele voorbeelden van deze charismatische gebouwen zijn de Mlynska-collonades, het Keizerlijk Badhuis, de schouwburg en de Grieks-orthodoxe kerk. Verscholen achter de Vridelni-collonades, ligt de oudste en heetste bron van de stad, de Vridlo.

Geneeskrachtige bronnen in Karlovy Vary

In de stad zelf ontspringen ongeveer 80 warme bronnen. De bronnen bevatten geneeskrachtig zout -en zwavelhoudend water. Het water heeft vooral een gunstige werking op de spijsvertering en stofwisseling. Een kuur kan alleen op medisch advies worden gevolgd. Het kuuroord van Karlovy Vary telt twaalf belangrijke bronnen waar de temperatuur van het water varieert van 45 tot 73 graden. Het water van Karlovy Vary is werkzaam tegen aandoeningen aan de spijsverteringsorganen (vooral maag, lever en gal), tegen verstopping en suikerziekte.De export van het bronwater begon in 1844 en helpt spijsverteringsproblemen van mensen over de hele wereld op te lossen. Het water van Karlovy Vary telt nu twaalf belangrijke bronnen waarvan het water in temperatuur varieert van 45,4 tot 73,4°C. De beroemdste is de Vridlo, waar per minuut ongeveer 2000 liter water in een enorme straal vanuit twee meter diepte tot 14 meter omhoog spuit.

Uitgaan en activiteiten in Karlovy Vary

Karlovy Vary staat ook bekend om zijn rijke culturele uitgaansleven. In deze stad zijn twee casino’s, een amfitheater, een schouwburg, een kunstgalerij en een aantal concertzalen. Sportliefhebbers kunnen in Karlovy Vary een renbaan bezoeken, golfen, tennissen, zwemmen en schieten.