Theresienstadt Tsjechië bezoeken

Theresienstadt bezoeken in Tsjechië tijdens jouw verblijf in Praag? Dat kan nu met TsjechieXperience. Theresienstadt herbergde in de Tweede Wereldoorlog het grootste concentratiekamp van Tsjechië. Terezin werd voornamelijk gebruikt als doorgangskamp voor de Joden die daarna snel zouden worden overgebracht naar concentratiekampen als Auschwitz-Birkenau. Kom tijdens een excursie alles te weten over het fascinerende Theresienstadt.


Specialiteiten:

✓ 6 uur excursie (waarvan ca. 2x 1 uur reistijd vanuit Praag (niet inbegrepen in de prijs), ca. 1,5 uur tour met gids door Small Fortress en ca. 2 uur zonder gids (op aanvraag gids mogelijk) langs Ghetto museum en de Magdeburg barracks.

✓ Gids op aanvraag voor bezoek Ghetto Museum en Magdeburg Barracks

✓ Privé transfer of OV tickets vanuit Praag op aanvraag

✓ Voor kleine en grote groepen

✓ Unieke en zeer bijzondere beleving

 

Duur van de activiteit:

Ca. 4 - 6 uur

 

Minimaal aantal personen:

8 personen

*Houdt rekening met standaard eenmalig €20,- reserveringskosten per groep

Theresienstadt Tsjechië (Terezin) bezoeken

Theresienstadt, ook wel Terezin genoemd was in de Tweede Wereldoorlog bekend als doorgangskamp voor Joden die meestal spoedig naar Auschwitz-Birkenau of andere vernietingskampen werden gestuurd. Later is de Tsjechische vestigingsstad Theresienstadt veranderd tot een concentratiekamp en ghetto. Theresienstadt is een echte trekpleister onder de toeristen. Via TsjechieXperience boek je snel en eenvoudig losse tickets of een groepsexcursie naar deze fascinerende plek. Een Engelstalige gids (of Nederlandse gids met een toeslag) zal jullie alles vertellen over het concentratiekamp van Tsjechië.

Small Fortress

Small Fortress (kleine fort) diende van 1940 tot 1945 als gevangenis van de Gestapo in Praag. Sinds 1994 wordt hier een nieuwe tentoonstelling gehouden die de gevolgen laat zien waar de Tsjechische natie mee te maken heeft gehad onder het nazi-regime tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier werd het lot getekend van vele Joodse gevangenen die overgebracht zouden worden naar concentratiekampen binnen het Duitse Rijk

Ghetto Museum

Het Ghetto museum neemt je mee terug in de tijd naar 1941 - 1945. Het museum geeft je de mogelijkheid naar wereldberoemde tekeningen te kijken, gemaakt door kinderen uit de ghetto, welke gemaakt zijn in de tijd van de nazi's. Er zijn daarnaast allerlei thematische objecten met relevante informatie voor bezoekers. Ook is er een plaatselijke leeszaal en een bioscoop waar documentaires worden getoond.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Theresienstadt Tsjechië bezoeken

Geen gerelateerde blogs