Rondreizen

Rondreis Tsjechië

Rondreizen door Tsjechië, waarom? Het land Tsjechië is uitermate geschikt voor autorondreizen. Met een heerlijk landklimaat kan er zomers genoten worden van een warm zonnetje. De rijke geschiedenis en cultuur van Tsjechië zijn terug te vinden in de hoofdstad Praag, maar ook steden als Pilsen, Brno, Cesky Krumlov, Kutna Hóra etc. Daarnaast zijn er prachtige natuurgebieden te vinden in regio's Bohemen en Moravië. In de zomer kunnen hier verschillende activiteiten worden ondernomen als wandelen of buitensporten. TsjechieXperience heeft een aantal prachtige rondreizen Tsjechië ontwikkeld die jou op een unieke wijze kennis laten maken met het land Tsjechië. Kijk hieronder voor een geschikt aanbod. Staat jouw gewenste reis er niet tussen en wil je graag dat wij een rondreis op maat ontwikkelen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via info@tsjechiexperience.nl of via de roze/paarse button boven de pagina. 

Prachtige bezienswaardigheden voor de auto rondreis door Tsjechië

Een rondreis door Tsjechië zal je langs verschillende bezienswaardigheden brengen in dit magische land in Centraal-Europa. We willen graag een aantal bezienswaardigheden uitlichten die jij beslist moet zien tijdens een rondreis door de verschillende regionen van Tsjechië. 

Reis je bijvoorbeeld door regio Centraal-Bohemen dan kan je een bezoek brengen aan de 'Drie Juwelen' van deze regio. Allen staan op het lijstje van UNESCO. Het gaat hier om:

 • Kutná Hora: een middeleeuws dorpje gelegen in het Oosten van Centraal-Bohemen vol met schitterende geheimen. Breng een bezoek aan het St. Baraba's Kathedraal, het Jesuit College, het Corpus Christi Kapel of het Tsjechische zilver museum (bezoek aan het middeleeuwse zilver mijn)
 • Karlstejn: het kasteel Karlstejn. Het kasteel is de trots van het prachtige Gothische vakmanschap uit Tsjechië. Kasteel Karlstejn zit vol historie. Grote kasteelmuren, prachtige kamers en indrukwekkende Gothische schilderingen (Master Theodoricus). Een bezoek méér dan waard!
 • Konopiste: Een prachtige chateau, welke zo uit een sprookje zou kunnen komen. Gelegen in een natuurlijke omgeving vol groen vindt je het prachtige Konopiste Chateau. 

Het bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden uit Centraal-Bohemen. Uiteraard zijn er ook genoeg andere bezienswaardigheden te vinden in andere regio's van Tsjechië. Zoals: 

 • Hluboká nad Vltavou: een stad gelegen in Zuid-Bohemen. Het kasteel wat deze stad kenmerkt, is een ware parel die aanschouwt moet worden tijden rondreizen door Tsjechië
 • De wereldberoemde Pilsner Urquel brouwerij: een bezoek aan West-Bohemen, brengt je in Plzen (Pilsen). Hier moet je beslist langs de historische Pilsner Urquel brouwerij gaan. De beroemde poort, welke vroeger de ingang vormde van dit magistrale complex moet je gezien hebben. 
 • Uiteraard zijn er nog veel meer prachtige bezienswaardigheden voor een rondreis Tsjechië. Ga hiervoor naar de pagina's over steden in Tsjechië.

Top steden voor rondreizen in Tsjechië

Tsjechië kent verschillende leuke steden die geschikt zijn voor de ideale rondreis. TsjechieXperience zal hieronder 10 leuke steden benoemen die vanwege de rijke cultuur en geschiedenis perfect zouden passen binnen jullie rondreis Tsjechië

Steden die je moet hebben gezien met een rondreis Tsjechië:

 1. Praag
 2. Plzen (Pilsen)
 3. Karlovy Vary (Karlsbad)
 4. Brno
 5. Cesky Krumlov
 6. Ostrava
 7. Liberec
 8. Olomouc
 9. Zlin
 10. Pardubitz

Rondreis Tsjechië: waar dien je op te letten?

Wil je graag een rondreis Tsjechië maken met de auto? Dan zijn er een aantal dingen waar je even goed op moet letten. Om te beginnen met jouw papieren. Neem kopiën mee van het rijbewijs, identiteitsbewijs en/of paspoort en verzekeringspapieren. 

Daarnaast is het van groot belang om er tijdens een autorondreis naar Tsjechië ervoor te zorgen dat de auto piekfijn in orde is. Valt de onderhoudsbeurt niet in de periode van jouw reis? Is hij volledig afgetankt? Olie en banden gecontroleerd? Zorg dat je alles nauwkeurig nakijkt voordat je vertrekt. 

Tot slot nog enkele aandachtspunten van tijdens de reis. Zodra je de auto verlaat, zorg dan dat alles goed is afgesloten, dat alle waardevolle spullen uit de auto zijn en niet afgedekt met een handdoek. We leven inmiddels in de moderne tijd, waarbij dieven heus wel weten wat er onder 'een handdoek' ligt. Laat tevens alle documentatie papieren niet in de auto liggen, maar neem ze mee, waar je ook naar toe gaat. 

Boek je rondreis Tsjechië op TsjechieXperience.nl

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een rondreis Tsjechië of boek direct een van bovenstaande pakketten. TsjechieXperience zorgt voor een aanbod op maat en weet als specialist rondreizen Tsjechië alle leuke bezienswaardigheden, beroemde plekjes, maar ook onbekende parels te vinden voor jouw reis.