Boheemse woud

Wintersport Boheemse Woud

Het Boheemse Woud is ideaal voor een wintersport vakantie. Het Boheemse Woud is gelegen aan de grens van Tsjechië, Oostenrijk en Duitsland. De hoogste berg in het Bohemer Woud in Tsjechië is Plechý (1278 m). Er zijn in het gehele gebied maar liefst 17 skigebieden met een totale lengte van 35,3 kilometer piste. Het wintersportgebied is voornamelijk populair onder families met kleine kinderen en beginnende wintersporters. Voor hen is een ski- of snowboard vakantie in dit gebied fantastisch! 

Algemene informatie: wintersport in het Boheemse woud

Het Boheemse Woud is een geliefde wintersport bestemming. Pistes omringt door bergen, bossen en wateren. Met zijn 17 skigebieden en ruim 35 kilometer aan pistes kunnen zowel skiërs als snowboarders hier prima uit de voeten. Ook voor de langlaufers is het Bohemer Woud een lust voor het oog. 150 kilometer aan geprepareerde langlaufloipes zorgen voor een fantastische wintersport ervaring in Tsjechië.

Wintersport Boheemse woud - skigebieden

17 skigebieden zijn er in het Šumava. De skigebieden Lipno, Zadov en Zelezna Ruda zijn de populairste. Met name het Lipno skigebied is erg populair onder de wintersporters. 

  • Skigebied Lipno / Lipnomeer
  • Skigebied Zadov
  • Skigebied Zelezna Ruda (Spicak)
  • Skigebied Zelezna Ruda (Nad nadrazim - Belveder)
  • Skigebied Kasperské Hory
  • En nog veel meer skicentra

Families met kinderen en de beginnende wintersport kunnen zich in Lipno wel vermaken. Het gebied ligt aan het grote Lipnomeer, wat tevens een populaire zomervakantie bestemming is in Tsjechië. In het skigebied bevindt zich 11,6km aan skipistes. Niet heel groot dus, maar vooral voor kinderen is hier enorm veel te doen.

Zo is er bijvoorbeeld het FOX park in Lipno. Kinderen kunnen hier onder begeleiding van professionele instructeurs hun eerste stappen zetten op de latten. Het skicentrum Lipno heeft zelfs nog meer te bieden. Zo zijn er ook een zwembad en een speeltuin. Ten slotte kan er mits het goed gevroren heeft, zelfs geschaatst worden!

Vakantiehuis, hotel, appartement of pension boeken voor een wintersport in het Boheemse Woud

Wil je een wintersport accommodatie boeken in het Boheemse Woud? Boek een vakantiehuis Boheemse Woud in skigebied Lipno op TsjechieXperience.nl. Vraag vrijblijvend een offerte aan en TsjechieXperience zorgt voor een aanbod op maat. Een volledige wintersport vakantie is zo geboekt!