Nucleair bunker tour Praag

Bezoek de nucleair bunker in Praag met de bunker tour van TsjechieXperience.nl. In de bunker zal je versteld staan van een unieke collectie van items uit de tijd van de Koude Oorlog, waarin het communistische regime regeerde. In de nucleaire bunker vindt je materialen als gasmaskers, uniformen, militaire uitrusting, helmen en chemische analysatoren, vlaggen, oude nieuwspapieren en nog veel meer.


Specialiteiten:

✓ Communisme

✓ Nucleair bunker

✓ >15 personen = privé tour

✓ Engelstalige gids

✓ Cultuur Praag, Tsjechië


Duur van de activiteit:

Ca. 3 uur (start om 10.30 uur of 14.30 uur)


Minimaal aantal personen:

8 personen

*Houdt rekening met standaard eenmalig €30,- reserveringskosten per groep

Bunker Praag bezoeken met Engelstalige gids

De historische achtergrond van de nucleaire bunkers in Praag neemt je ver mee terug in de tijd. De Cubaanse crisis was één van de punten waarbij de nucleaire dreiging het grootst was. Vanuit deze tijd werd er alleen maar meer rekening gehouden met een mogelijke vernietiging van de wereld en dus het gebruik van de nucleaire bunkers, die bestand zouden zijn tegen nucleaire bommen.

In de tijd van de dreiging met nucleaire bommen had ieder huishouden een evacuatie koffer in huis. In deze koffer zaten een radio en batterijen. Uiteraard met als reden wanneer men geëvacueerd zou worden, dat mensen alsnog geïnformeerd konden worden door de regering.

Echter als het erop aan zou komen dat mensen daadwerkelijk geëvacueerd zouden gaan worden, dan zou dit niet voor lange tijd kunnen. Nucleair bunkers zijn namelijk niet gebouwd om jarenlang in te verblijven. Echter zijn de bunkers in Praag waanzinnig om te bezichtigen.

Tijdens deze nucleaire bunker tour kan je een unieke collectie aanschouwen uit de periode van de Koude Oorlog. Achtergebleven uniformen, documenten en materialen uit de tijd van het communisme. De Engelstalige gids zal je tevens alles vertellen over deze angstaanjagende en donkere tijd in de communistische tijd van Tsjecho-Slowakije.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Nucleair bunker tour Praag