Hop on Hop off Praag

Hop on Hop off Praag is een makkelijke manier van sightseeing. Koop je ticket voor 24 of 48 uur en stap op bij 1 van de stops en reis vanaf dat moment onbeperkt van stop tot stop gedurende het tijdslimiet. Hop on Hop off beschikt over drie verschillende routes variërend van 1 tot ca. anderhalf uur. Iedere 15 minuten stopt er weer een busje bij iedere stop. Je kan vanaf 09:00 uur tot ca. 18:00 uur gebruik maken van de hop on hop off busjes.


Specialiteiten:

✓ Iedere 15 minuten

✓ Inclusief gratis boottocht op de Moldau

✓ 3 verschillende routes en 23 stops

✓ 24 uurs of 48 uurs ticket

✓ Simpel en makkelijk

 

Duur van de activiteit:

24 uur of 48 uur

 

Minimaal aantal personen:

2 personen

Hop on Hop off in Praag met drie busroutes en een boot route

Hop on Hop off is een unieke manier van sightseeing door de straten van Praag. Koop een 24-uurs of 48-uurs ticket en reis onbeperkt op de busroutes of bootroute. Vanaf 09:00 uur tot aan ca. 18:00 uur kan je gebruik maken van de busjes op de drie verschillende routes van de hop on hop off in Praag. Zie hieronder de routes:

Hop on Hop off Praag: Groene route

De groene route van de Hop on Hop off bussen is de grootste van de drie. Het is een zeer uitgebreide route die zowel voor jong als oud interessant is om te ervaren. De groene hop on hop off route wordt gereden in de kleinere Hop On Hop Off-bussen met een open dak. De kleine busjes kunnen zelfs door de smalle straatjes naar de belangrijkste Praagse bezienswaardigheden rijden, zoals het Wenceslass-plein, het Oude Stadsplein of de Karelsbrug. Stop nr. 13 geeft je tijdens deze route de kans om over te stappen om de inbegrepen (gratis) boottocht op de Moldau. Dit is zeker een aanrader, de boot biedt je een geheel ander perspectief.

Hop on Hop off Praag: Rode route

Lijn rood is de enige route die wordt gereden in de grote dubbeldekkers. Het is een comfortabele route die je langs de beroemdste plekken van Praag rijdt. Het bovendek is open en is een aanrader wanneer er uiteraard plek is. Op weg naar de Praagse burcht geeft het dek je een prachtig panoramisch uitzicht op de stad. Andere aanraders van de tour zijn de stop bij de Petrin Tower alsook het Strahov-klooster (TIP: voor het drinken van heerlijk Tsjechisch bier!).

Hop on Hop off Praag: Gele route

De gele route kan gezien worden als de 'Verborgen Praag' route. Het lijkt minder interessant dan de andere twee routes, maar het tegendeel is waar. De route brengt je bijvoorbeeld langs het Vysehrad Kasteel. Daarnaast behoort ook een stop bij de TV-toren tot de route. TIP: Oblaca restaurant is het restaurant wat zich bevindt op de top (60m hoogte) van het TV-toren. Tot slot is een bezoek aan het Jan Zizka z Trocnova beeld een zekere aanrader. Het behoort niet alleen tot een van de grootste ruiterstandbeelden, maar het is ook een nationaal monument ter herinnering aan de Tsjechische weerstand tijdens WO I.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hop on Hop off Praag

Geen gerelateerde blogs